24.10.14

Pussihousut vilahtivat yössä

Pahin painajainen sisäkissan omistajalle. Olet hakemassa mattoa tuulettumasta ja edessäsi oviaukossa näkyy kissan muhkeat pussihousut, jotka katoavat hännän kera pimeyteen.

Silmissä vilistää salamana kaikki ajatukset: minä jakamassa lappuja postilaatikoihin, ilmoittelemassa facebookissa, tytölle en uskalla kertoa, pimputtelen naapureiden ovikelloja, valvon koko yön murehtien, huutelen kisua ja ehkä vähän itkeä tirautan.

Todellisuudessa yritin olla kadottamatta näköyhteyttä, mutta kissa pelkäsi askelieni kahinaa jäätyneillä lehdillä. Muutin taktiikkaa ja rupesin kehumaan Muksua aivan kuin se olisi tehnyt jotain hyvää. Silloin sillä nousi häntä iloisena ylös ja se rauhoittui. Leikin, että meillä on näkymättömät valjaat ja kävelin samaan tyyliin. Päädyimme talon ympäri ulko-ovelle päin ja kun se oli livahtamassa oven ohi eteenpäin, nappasin kuin haukka kissasta kiinni.

Tässä Muksu osallistuu kaappien siivoukseeen. "Älä tuijota siinä, on ihan luonnollista, että kissa on leipälaatikon päällä."


Ja sitten näitä hiirijuttuja, huoh. Kuolleet hiiret kestän, mutta eläviä en enkä kituvia. Meiltä kuuluu karmaisevia kiljaisuja. Tapa se, tapa se. Siinä vaiheessa, kun näen, että hiiressä ei ole enää pelastettavaa.

Tässä kuva, kun hiiri keksi, että sohvan pohjassa on reikä ja se livahti sinne. Minun piti saksilla leikata koko pohjakangas auki ja ottaa se itse. Päästin vapauteen. Tilanne oli hassu. Yhdessä kissan kanssa etsimme hiirtä ja Muksu varmaan luuli, että ollaan samalla asialla : D


Tässä kulminoituu kaikki oleellinen - Muksun mielestä.


Miten yksi kissa voi saada niin paljoin vipinää aikaisiksi meidän talossa : D9 kommenttia:

 1. Hyvin on kissasi kouliintunut, joo olen kokenut,että perässä menemällä ei kissa kiinni oteta vaan oveluudella. Siinäkin on joskus tekemistä, kun kissa jo tuntee nuo oveluudetkin. On nuo niin ihania nuo sun paksuhousut.

  VastaaPoista
 2. Pussihousukissan pyydystämiseen pätevät säännöt on täälläkin testattu. Kissaa ei ikinä saa kiinni "hui, sinä olet karannut!"-asenteella. Samanlaisia ajatuksia päässä pyöritelleenä tiedän, että siinä on itsessään pitelemistä, kun koettaa olla ihan rauhallinen ja iloinen kissanulkoiluttaja hermoraunion kissanpyydystäjän sijaan.

  VastaaPoista
 3. Voin kuvitella tunteesi kun Muksu karkasi. Samalla laillahan se Armaskin katosi. Pyllyä vaan hetkautti ja häipyi yön pimeyteen. Kukaan ei ole sen koommin sitä nähnyt missään. ;(
  Meillä ovat jo oppineet että lintuja ja eläviä hiiriä on turha yrittää tuoda sisälle, pois otetaan. Sen sijaan joka yö tuodaan kuolleita myyriä ja hiiriä ruokapöydän alle ja aamuisin on verenpesurituaali, hyhyh.

  VastaaPoista
 4. Samanlaisen kauhunhetken koin yhtenä iltana, kun meidän vaava Taavi livahti ulos. Ei tullut vaikka kuinka huutelin ja pimeässä tuota tummaa kissaa on ihan mahdoton löytää. Samanlainen filmi kulki ohitse silmien. Yllättäen se oli Leevi, joka hoiti tilanteen kotiin. Se tuli ovelle katsomaan, mitä mamma riehuu ja Taavi kuuli Leevin kaulapannan kulkusen kilisevän. Taavi tuli salamana Leevin luokse ja yritti saada sitä mukaan leikkiin. Silloin nappasin äkkiä oven kiinni ja tilanne oli pelastettu siltä erää. Ja mitä opimme tästä? Mulla on yksi kulkunen avainkaapissa vastaisen varalle, jos Leevi ei satu olemaan paikalla...

  Kaappien siivous ja hiirten metsästys=D

  VastaaPoista
 5. Voi Muksu, Muksu, hyvä kun tulit takaisin mamman kanssa - vaikka vähän ohjatusti :-). Mitä siivouksestakin tulisi, jos et olisi neuvomassa ja ohjaamassa - hyvä siis pysyä kotona.
  - Pipsun ja Miirun Pirjo -

  VastaaPoista
 6. Komppaan Tarua, KÄÄK molemmille. Ulos vilahtaville pussihousuille ja hiirelle. Meillekin ilmestyi sellainen juuri viime viikolla. YÄÄÄÄK!

  VastaaPoista
 7. Tutuntuntuista touhua. Meidän katit ovat vapaita, niillä on luukku, joten ne kulkevat vapaasti edestakaisin ja riistaa kävelee usein aamusella olkkarin lattialla kuin talonväkeä ainakin. Terveet pääsevät ulos ja vialliset on pakko tappaa. Kissojen kanssa on vain sopeuduttava ;-DDD

  VastaaPoista