15.1.16

Sen vaan tietää

Se inhottava hetki, kun hoksaa, että lemmikillä ei ole kaikki kunnossa, se ei mene mielestä. Ensin järkeilee, että ylireagoi, sitten alkaa tarkkailla, soittaa tytölle, joka on asiantuntija, miettii parin yön yli ja sitten varaa lääkärin. Sen vain tietää jollakin "äidin vaistolla".


Ruokakupilla alettiin käydä vain kääntymässä, kieli lipoi tyhjää, hiekkalaatikolla käytiin ensin monta kertaa peräkkäin ja sitten hiekka oli koskematon. Turkki alkoi repsottaa ja katse oli vaisu.

Diagnoosi: rakkotulehdus. Kissa "lakkaa" myös kakkimasta, jos on rakko kipeä, koska ponnistelu sattuu. Onneksi lääkäri on naapurini, joka tietää, että Muksu ei ole koskaan niin sairas, ettei osoittaisi kaikkea inhoaan kynsin, hampain moista piikkitätiä kohtaan : D  Kanyyli niskasta irtosi kolme kertaa ja lopulta meitä tarvittiin 3 pitämään Muksua kiinni ja peitto lisänä. Muksu juoksee myös pihalla toiseen suuntaan, jos näkee naapurin : D

Onneksi kissa on kissa eli ei täysin kesyyntynyt. Nyt annan kipulääkettä päivittäin, parafiiniölyä tarvittaessa ja paljon huomiota ja hyvänäpitoa. On se vaan rakas. Tänään on taas avaraluontopäivä:


(Niin, enkä anna istua ikkunalaudalla. En sisä- enkä ulkopuolella.) 

10 kommenttia:

 1. Oi ja voi. Onneksi saitte apua vaivaan ja varmasti luonto-ohjelma korvaa tirppa-tvtä. Muksulle rapsutuksia<3

  VastaaPoista
 2. Se sydäntä kylmää ja yöt valvottaa kun huomaa ettei kissa ole ihan kunnossa. Onneksi teillä on apu noin lähellä ja vaiva oli hoidettavissa. Meillä käy katit nyt pakkasillakin ulkona tarpeillaan ja istuksivat kylmällä kivirapulla. Niillä on paljon lyhyempi karvakin pyllyssä, milloinkahan ne sairastuvat, hui kauheeta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minä tilaan ihan virallisesti ajan lääkäriasemalle. En saa etuoikeuksia siitä, että lääkäri asuu naapurissa ja hyvä niin.
   Ei ulkona käyvät kissat niin helposti sairastu. Älä ole huolissasi : )

   Poista
 3. Voi reppanaa, paranemista hälle! On ne rakkaita <3

  VastaaPoista
 4. Voi parkaa! Muksulle pikaista paranemista!

  VastaaPoista