3.10.13

Hiiri hädässä

Jäikö Muksulle lapsuudessa trauma, kun joutui katselemaan gerbiilien ilottelua akvaariossa? Katsoa sai, mutta ei koskea. Tässä pikku-Muksu harrastuksensa parissa, gerbiilihäkin päällä:


Eilen illalla Muksu meni ikkunasta ulos ja tuli ihmeen pian takaisin ja aika reippaasti. Jonkun ajan kuluttua huomasin, että kissa kiertää nukkuma-alustaa. Hiukan ihmettelin ja menin nostamaan sitä. Siellä piileskeli pienen pieni HIIRI! IIK!

Enhän minä voi ruveta teurastusta katsomaan; juoksin hakemaan talouspaperia ja yritin saada hiiren sievästi käsiini. No way! Se oli vikkelämpi kuin minä. Se oli niin pienen pieni, että nousi jopa jalkalistan päälle ja yritti olla siinä piilossa. Koska tajusin, että en voi ruveta asumaan kissan ja hiiren kanssa, ajattelin, että jospa luonto sitten tekee tehtävänsä ja taisin huutaa "tapa se sitten". Naapuri voi todistaa oikeudessa kuulleensa lauseen meiltä : D


Koska ei tullut mieleenkään ruveta kameraa kaivamaan, laitan tässä kuvan siitä, kuinka kissat suorastaan OPETETAAN leikkimään hiirillä. Muksu varmaan odotti, että valjastaisin pikku hiiren ja vetäisin sen aina takaisin esiin sohvan alta ja muualta.

Muksu ei nimittäin tappanut eikä sillä ollut aikomustakaan tappaa hiirtä muuta kuin pelottelemalla ja väsyttämällä. Näytti siltä, että kissa käpitteli hiirtä kynnettömillä tassuilla. Välillä hiiri näytti kuolleelta, mutta se vain esitti sitä saadakseen hetken hengähdysaikaa. Pidin melkein peukkuja, että olisipa kuollut, mutta ei. 

Hain keittiöstä ison muovikulhon ja pyyheliinan. Hiirulainen yritti kiivetä seinille ja ravasi jalkalistoja pitkin. Taivutin kulhon sen eteen ja sinne se solahti. Pyyhe päälle ja ulos. Laskin "topon" syyslehtien helmaan. Hetken se katsoi minua silmiin täysin puolustuskannalla. Sitten näin sen silmissä ystävällisen kiillon, se käänsi vahingoittumattoman pikku vartalonsa ja kipitti syksyn lempeään pimeyteen lehdet kahisten. Sillä on kerrottavaa lapsenlapsille : )

Muksu marmatti minulle suureen ääneen koko loppuillan. "Eläin tappaa vain syödäkseen" sai uuden merkityksen: jos eläimellä ei ole nälkä, se ei tapa vaan leikkii.
17 kommenttia:

 1. Oli varmasti aikamoista. Nälkäinen kissa syönee saaliin heti, mutta kylläinen kissa pitää leikkinä.

  VastaaPoista
 2. Se on tosi kurjaa katsottavaa, kun kissa leikkii saaliillaan. Minä noita hiiriä olen pelastellut pihallakin ja meidän rontit onkin jo oppineet, että näytille kannattaa tuoda vain valmiiksi kuolleita :) Niitähän sitten piisaakin joka yö. Kuollut mikä kuollut ja annankin kissojen syödä ne sitten ihan rauhassa, säästyypähän ruokakuluissa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvähän se vaan että saavat proteiinia, mutta kun tälle hienohelmalle ei kelpaa.

   Poista
 3. Eihän sitä juu kestä katsella moista menoa. Meillä on kerran juossut peräkkäin hiiri, kaksi kissaa ja mies ja minä - sillä kertaa kissa voitti, mutta katosi ulos ovesta hiiri suussaan, joten lopputulosta meidän ei tarvinnut katsella. Muksulla on selvästi terve suhtautuminen, kun tuo hiiret kylään:)
  Mukavaa eläintenpäivää!

  VastaaPoista
 4. Päästäisen kanssa kissa tekee just noin, ei syö vaan leikkii. Oli nälkä tai ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikähän siinä päästäisessä on niin mautonta. Tämä oli kyllä tavallinen hiiri.

   Poista
  2. Muistaakseni päästäisessä on joku haju/maku mikä ei miellytä kissaa (siis päästäisen puolustusmekanismi, joka ei kuitenkaan suojaa julmalta leikiltä)

   Poista
 5. jee, hiirileikkejä... miä leikin kerran meillä sisällä tinttileikkejä, äiskä meinas hepuloida...

  VastaaPoista
 6. Voi Topoa... Meilläkin huudetaan pari kertaa viikossa: Tapa se! Ja ihan estotta se tehdään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin kissan kylppäriin ja tajusin sitten olevani kahdestaan hiiren kanssa, jota en saa kiinni ja pakko oli päästää kissa pois. Sinulla on tervettä järkeä : )

   Poista