9.11.12

KAKSI: kissalla on 4 kpl tassuja

Huomasin, että minulla on huonoja tassukuvia. Niin hienoja kuin niistä saisikin. Konttasin kissojen perässä kameran kanssa lopputuloksena nolla. Ne jähmettyivät paikoilleen ihmettelemään, mitä oikein teen.

Onko kissalla sormenjäljet? Näyttäisi vähän siltä. Se olisikin hienoa; voisi varmuudella moittia oikeaa kissaa, jos sattuu olemaan useampi ehdokas notkumassa rikotun astian äärellä.


Kuvista näkee, että kissan tassut ovat pehmoiset. Silkinpehmoiset. Niinhän sitä voisi luulla. Mikä sitten on se rapina, mikä kuuluu seuraavaa tointa tehtäessä : )


Tassun voi heittää olalle ja toisella pitää huolettomasti kiinni, kun pesu on pakko suorittaa siellä, missä sattuu olemaan, kun tuntuu siltä, että pesua tarvitaan : )


Tassuissa on voimaa ja ketteryyttä. Tosin tässä kissassa on jokin vika. Cilla hyppää taatusti korkeammalle kuin muut kissat, mutta alastulo ei ole notkea vaan melkoinen tömähdys : )


Cilla on muutenkin sellainen tassunroikottaja. Niitä ojennellaan joka suntaan. 
Kissa ei tykkää siitä, että tassusta otetaan kiinni. Se vetää tassunsa heti pois.  


Tassuttelu ja käpittäminen ovat ehdottomia kissaverbejä : )


Kissan tassut poikkeavat koiran tassuista. Kissa on taitavampi tassujensa kanssa, mutta se ei harrastakaan jatkuvaa juoksemista. Pikastartti kyllä onnistuu. Kissa kiihtyy nollasta sataan alta aikayksikön. Kulku on muutoin varovaisenpuoleista niin kesällä kuin talvellakin. Valjastettu kissa sotkeentuu helposti valjaisiinsa. Seisoo hihnan päällä ja stoppaa itsensä : )Kissalla on 4 jalkaa. Kolmellakin se pärjäisi, mutta joku voi nyt olla eri mieltä kanssani, kun sanon, että "armahtaisin" kissan, jos se menettäisi kaksi jalkaa. En ostaisi apuvälineitä. Kissan vapaa luonne ei olisi enää vapaa. Rakkaudella.

Jos joku tietää, mikä ero on tassulla ja käpälällä, olisi kiva kuulla. Ja muitakin tassu/käpäläjuttuja : )


8 kommenttia:

 1. Teiän kisut on niin ihanan villavia :)
  Mä olen muuten maannut meiän toisen kissan kanssa "käsikädessä", ei vetänyt tassuaan pois. Taisi olla se nuorempi: Rasmus-kisu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi. Oletpa saanut kissan suuren luottamuksen, kun on tassunsa antanut käteesi : )

   Poista
 2. Vihdoin oli aikaa piipahtaa täällä kissablogin puolella kommentoimassakin! :)

  Häiritseekö pitkäkarvaisia kissoja pitkät varvaskarvat? Omista kissoistani olen huomannut, että Paavo on jotenkin kömpelömpi tasapainoilemaan esim. puomilla ja tuntuu, että se johtuu siitä, ettei saa tarpeeksi "pitoa". Toki kömpelyys voi olla ihan vain luontaistakin, koska muuten Paavo on tassuistaa oikein näppärä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun sanoit, uskon, että häiritsee. Muksu ainakin saattaa lipsahtaa hypätessään jonnekin. Norski on varmasti elänyt metsissä joskus ja varvaskarvat ovat kuluneet lyhyemmiksi siellä luonnossa.

   Poista
 3. Mieletön tuo Cillan hyppy!!!! Hassu! Piti oikeen hieraista silmiä että onko tuo totta :)

  VastaaPoista
 4. Minun mielestä tassulla ja käpälällä on ero vain tunnepuolella. Tassu sopii lasten suuhun, tai kun halutaan painottaa positiivista suhtautumista. Käpälä on karskimpi sana. Kissan söötit tassut muuttuvat käpälöiksi, kun se tujauttaa kyntensä silittelijän kädenselkään. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen sanoit : ) Onhan olemassa huudahduskin "käpälät irti minusta!"

   Poista