23.11.12

NELJÄ: kissalla on keskisuuret korvat ja pieni nenä

Kissalla on tarkka kuulo. En muista kuinka pärjää vertailussa muille eläimille, mutta uskoisin, että hyvin. Erityisen tarkasti kissa kuulee ulkotarhaan saakka, kun äiti kävelee jääkaapille tai kääntää aamulla kylkeä sängyssä, mikä tarkoittaa oven raapimista ja aamupalan vaatimista.


Kissan korvat eivät pyöri päässä sivistymättömästi kuten kanilla eikä niillä myöskään hätistellä kärpäsiä kuten lehmä. Kärpänen älyää kiertää kaukaa siistin ja hyvätuoksuisen kissan ja kärpäsen isoisoisoisoisovanhempi on kertonut, että kissa on maailman vaarallisin eläin.Tässä voitte perehtyä tarkemmin korvan anatomiaan. Aurinko voi paistaa niistä läpi, jolloin verisuonet näkyvät ja kissan korvat pienenevät suhteessa vartaloon kissan varttuessa.


Häntä, korvat ja silmät antavat merkkejä kissan tunteista. Jos korvat liimautuvat taaksepäin, ota jalat allesi tai lakkaa vähintään kiusaamasta sitä. No sellaistahan me emme tekisi.


Nenästä en nyt tiedä onko se oikeastaan pieni, sehän täyttää koko naaman jos nenänvarsi lasketaan mukaan : )

Tässä suoranenäinen, mutta niin ujo kameralle.


 


No ota nyt sitten lisää kuvia. Korvat vai nenä vai mitä sä haluut? Parempi, kun pysyt nyt täällä yläpäässä. Se häntäjutska oli niin nolo.


Olisiko lukijoilla jotain kivoja korvanenäjuttuja? 

8 kommenttia:

 1. Helmi toteaa kissoilla olevan täydelliset korvat ja nenän! :)

  VastaaPoista
 2. Sijaiskodin Myrskyä nimitellään aina silloin tällöin karvakorvaksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa tutulta. Lapsuudessani kulki paljonkin karvakorvia : )

   Poista
 3. Meiän Rasmuksella ja Hipsulla on erinäköinen nenä, jotenkin mun tulee Rasmuksen sivukuvasta mieleen koala :D sen sivukuva on jotenkin erikoinen nenineen.
  Tänään kun imuroin yläkerrassa, jossa imuria inhoava Rasmus sattui olemaan, niin imuri alkoi yhtäkkiä vinkua, se varmaan otti Rasmuksen tarkkoihin korviin, niin että se alkoi suorastaan ulvoen mouruta. Kyyditsin sen äkkia alas ja se halus ulos, hiljaisuuteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sievähän kissan nenä on, jos ajatellaan vaikka possua : D Ei koalankaan nenässä ole vikaa, heh. Korkeat äänet sattuvat varmasti kissan korviin eri tavalla kuin ihmisen. Hyvä, että hoksasit viedä turvaan.

   Poista
 4. Erinomaisesti esitelty :)

  Itse kiinnitän hyvin paljon huomiota tapaamieni kissojen nenänvarsiin, sillä sivuprofiileissa on viehättävää vaihtelua niin rotumisseillä kuin maatiaisillakin. Tarkastelun seurauksena tulee joskus mieleen vastaavia tyyppejä ihmismaailmastakin esimerkiksi Cillan piirteistä tulee mieleeni Amy Winehouse parempina vuosinaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cilla kiittää vertauksesta : ) Täytyy tunnustaa, että ihmisten nenät ovat enemmän vetäneet huomiotani. Meidän Muksulla on kippurampi nenä ja niin ollen kelvoton näyttelyyn, vaikka onkin rotukissa. Cillalla on oikeaoppinen.

   Poista